Atelier für Begleitetes Male und Kunsttherapie

Hjem
Ledsagende maleri med barn og unge
Kunstterapi med barn og unge
Ledsaget maling / personorientert kunstterapi med voksne
Løsningsorientert maling LOM®
Malatelieret
Datoer og nyheter
En kort presentasjon av meg
Ta kontakt
Impressum
Datenschutz
Lenke

Løsningsorientert maling LOM®

 

Metode

 

"Når folk kommer til løsningsorientert maling har de kanskje både seriøse og delvis også effektive løsningsforsøk bak seg. Det ville vært overmodig å tro at jeg har en enda bedre idé. Men, en alternativ tilnærming kan ikke bli funnet direkte over forstand og bevissthet, disse alternativene har de som kommer til løsningsorientert maleri allerede uttømt. Løsningen kan ikke ligge i et innhold som man kan tenke seg, men bare i utvidelsen av persepsjon "(B. Egger) foredrag : "Hjernen er et organ som lager bilder."

 

LOM® er en kortsiktig behandling, der den løsningsorienterte maleri's metode blir brukt med det mål å avdekke symptomer, å skape levelige perspektiver gjennom avkoding av drømmene, bearbeide og takle traumer. I LOM® blir det arbeidet med metaforer og bildesekvenser. Drømme-arbeid kombinerer disse to tilnærmingene og gir presise instruksjoner på de sentrale spørsmål knyttet til hver persons tilfelle. 

Overraskende, for eksempel; eksamensnerver forsvant etter å ha malt et metafor-bilde. På spørsmålet: "Hvis din eksamensangst var en frukt, hvilken frukt ville det være?" oppstår spontant som det indre bilde en appelsin. Denne appelsinen blir så malt.

Traumatiserte mennesker bærer ofte sterke, svært avslørende bilder med / i seg selv. Disse bildene mister sin ødeleggende effekt dersom de nøyaktig /  konkret blir malt. Det som oppnåes blir forankret i fremtiden gjennom bilder.

 

 

Med LOM® kan de forskjelligste tilfeller bearbeides:

 

Traumer ulykker, vold, seksuelle overgrep Relasjonskonflikter med foreldre, barn, søsken, partnere, venner, arbeidskollegaer Symptomer angst, panikkanfall, smertetilstander  hvor intet organisk samsvar ble funnet, forstyrrende atferd , nedstemthet, overdreven tristhet Beslutninger når beslutningsprosessen er blokkert og rasjonelle overveielser ikke hjelper videre Perspektivveksel ny holdning til gamle fakta eller uforanderlige situasjoner, utvikling av nye ferdigheter, offentlige opptredener, høyere konsentrasjon, større kapasitet, bedre evnen til å lære.

 

LOM® er en metode som går på bilder og kan brukes i grupper og i individuelle økter. For å få avtaler og ytterligere informasjon om LOM®, se avtaler og aktuelle nyheter, eller send meg en melding.